Головна » 2012 » Березень » 22 » ЮНА МИРЯНКА ЗІ СКАЛИ-ПОДІЛЬСЬКОЇ ПОКАЖЕ СВОЄ ЗНАННЯ БІБЛІЇ В ОСТРОЗЬКІЙ АКАДЕМІЇ
21:16
ЮНА МИРЯНКА ЗІ СКАЛИ-ПОДІЛЬСЬКОЇ ПОКАЖЕ СВОЄ ЗНАННЯ БІБЛІЇ В ОСТРОЗЬКІЙ АКАДЕМІЇ
Школярка зі Скали-Подільської підтвердили свої ґрунтовні знання Божого Слова на Всеукраїнській олімпіаді «Юні знавці Біблії». Про це прес-службі Бучацької єпархії повідомили з парафії УГКЦ смт. Скала-Подільська.

Учениця 9 класу місцевої загальноосвітньої школи та мирянка греко-католицької громади Ольга Фігуш пройшла у відбірковий тур цієї олімпіади, яка проводиться Національним університетом «Острозька академія» за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України і Українського біблійного товариства. Далі школярка змагатиметься на наступному етапі, який відбудеться вже в Острозькій академії. Там дівчина візьме участь у дебатах на тему: «Християнські моральні цінності – запорука доброчесного життя. Чи є їм альтернатива у ХХІ столітті?» Крім цього, школярка представить власний проект допомоги дітям-сиротам.

На парафії стверджують, що подяка за підготовку Ольги до олімпіади та за належне моральне виховання дівчини належиться вчительці основ християнської етики п. Ірині Куньці, парафіяльному адміністратору о. Василю Германюку та батькам. Діти зі Скали-Подільської вже неодноразово підтверджують свої знання Біблії та правд віри. Так, на районному етапі олімпіади з християнської етики призове місце нещодавно посів юний мирянин Богдан Збриський, учень 6 класу.

Прес-служба Бучацької єпархії вітає дітей зі здобуттям хороших результатів, а також бажає Ользі Фігуш наступних успіхів на олімпіаді.

Переглядів: 966 | Додав: S@L | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
1 Гість  
Шановний отче. Подяка за належне моральне виховання дівчини належиться перш за все батькам, не потрібно приписувати комусь того, що йому не належить. Оля Фігуш - сумлінна дівчина і ми раді за неї. Але чи знаєте Ви що через брак коштів вона мусіла залишити музичну школу. Можливо церковній громаді замість того щоб запускати ліхтарики варто було б допомогти матеріально і оплатити навчання. Ближньому потрібно робити добро, чи не цьому Ви вчите. А ліхтарики - це гроші на вітер.

2 S@L  
Ліхтарики - це справа жертводавців, які хочуть духовного єднання у Скалі і таку роботу у напрямі екуменізму Церква радо вітає, щодо допомоги малозабезпеченим - у проекті так, але не у поточному фінансовому стані, ми лише можемо рекомендувати навчальні заклади релігійного типу де діти навчатимуться безкоштовно. Є повністю сформовані релігійні громади, які мають можливість це робити, але нехочуть, є й люди, які можуть допомогти своїми фінансами ближнім, але лише те роблять, що всіх звинувачують.

Щодо музичної школи - можна було б і для Олі поступитися і не брати з неї грошей вчителям.
Не все вирішується фінансами.

Ваші слова: "Оля Фігуш - сумлінна дівчина і ми раді за неї", - свідчать про те, що Ви вчитель, а хіба вчитель не може посприяти в тому, щоб Оля змогла безкоштовно таки поїхати на цю олімпіаду. Хіба у школи немає проектів на реалізацію учнівських покликань і поїздок на олімпіади, тим більше на Всеукраїнському рівні? Хіба школа таких осіб не може звільнити від постійних фінансових зборів на всякі шкільні потреби? Коли парафія організовує прощі і різноманітні поїздки, то вже не заставляє таких дітей оплачувати.

На рахунок подяки за моральне виховання дівчини і приписування комусь того, що йому не належить.
Дорогий госте, перед тим, як щось подібне, не Вашої компетенції писати, краще розпитайте Олі і нехай вона сама скаже, кому подяка належить її моральному вихованню, кому подяка належить за проходження у даний конкурс і яку роль для неї у її моральному вихованні відіграє священик і вчитель релігії. Лише тоді будемо з Вами продовжувати діалог.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]